lördag 11 juni 2011

Världens godaste knäckebröd

Nu när sommaren verkar ha kommit för att stanna så kanske inte soppa är vad man först kommer att tänka på när veckans middagar ska planeras. Men i näst senaste numret av den där mattidningen jag nu prenumererar på så var det ett recept jag föll pladask för. Och det var inte soppan i sig som fick snålvattnet att rinna till, utan tillbehöret: ett berg av räkor i pepparrotsmajonnäs, serverat på en bit ljummet knäckebröd. Ojojoj. Soppan, med fänkål och spenat, blev inte tokig alls, men det var förstås räkmackan som stal showen. Man skulle ta vanligt, mjukt tunnbröd och pensla med smör och torka till i ugnen, men nu råkade vi ha en ask med världens godaste knäckebröd stående i köket så jag valde förstås det i stället. Det är tunt, mört och krispigt på samma gång, smaksatt med fänkål, anis, kummin och flingsalt och alldeles, alldeles underbart. Det är verkligen gott nog att äta som snacks utan så mycket som en smörklick, men tillsammans med de där räkorna blev det en macka värdig självaste nobelmiddagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar